Over Kunstgras

De mogelijkheden voor kunstgras zijn bijna onbeperkt.
Zowel binnen als buiten kunt u deze probleemloos gebruiken.
Toepassen op balkons en dakterrassen is een veel gebruikte mogelijkheid.
Voor het gebruik op dakterrassen en balkons is een speciale Drainagemat ontwikkeld die zorgt voor een goede afwatering, demping en bescherming van uw huidige dak bekleding.
 
 
Weinig onderhoud.
Nooit meer maaien of het gazon water geven.
Geen kale plekken.
Zet in de zomer het kinderzwembad gewoon op het gras.
Het hele jaar groen.
Uw gras is altijd groener dan bij de buren.
Zelfs op schaduwrijke plaatsen een groen gazon.
Kan gewoon onder de bomen in een schaduwtijke tuin..
Geniet van uw kunst grasveld.
Kunstgras voelt zacht aan en is ideaal om op te spelen.

 

Waarom kunstgras?

Een strak gazon waar geen onkruid tussen groeit, wat nooit gemaaid hoeft te worden. Én al-tijd groen! Ideaal voor plaatsen waar u wél groen wilt, maar geen onderhoud, maar dat is nog niet alle. De voordelen op een rij:


 • Altijd een verzorgd en groen gazon
 • Vraagt weinig onderhoud en is daarmee kosten en tijd besparend
 • Geen gebruik van bestrijdingsmiddelen.
 • Geen kale plekken in het gazon
 • Niet bijzaaien
 • Niet bemesten
 • Niet maaien
 • Geen water verspilling
 • Het hele jaar door groen, vanwege de uv-bestendigheid
 • Geen modderpoel naast een zwembad
 • Geen zand en grassprietjes in het zwembadwater
 • Snel droog
 • Minder snel bezeren met extra valdemping

Nadelen

Tsja, die zijn er eigenlijk niet zo veel. Het enige dat u wellicht zult missen is de geur van vers gemaaid gras, maar ook daar zijn oplossingen voor!

Prijs

Kunstgras is in verhouding met natuurgras niet duur. Hoewel de investering in eerste instantie hoger is, wordt deze snel terugverdiend doordat u geen grasmaaier nodig heeft en niet meer hoeft te maaien, verticuteren, bemesten, mos verwijderen en te beregenen. Kunstgras geeft u rust, een zorgeloze tuin waarvan u alleen maar kunt genieten.

Aanleggen

Het aanleggen van kunstgras vergt concentratie en is precisiewerk. Een mooie egale grasmat aanleggen die met het blote oog uit één stuk lijkt, is makkelijker gezegd dan gedaan. Met de kennis en ervaring die wij in de loop der jaren hebben opgedaan, kunt u erop vertrouwen dat dit altijd goed komt.

Kwaliteit

De grassprieten van kunstgras zijn stevig in de tapijtrug aangebracht. U moet er vanuit gaan dat er op het kunstgras geen druk- en puntbelasting plaatsvindt, dit kan nadelige gevolgen hebben. Wanneer u kunstgras wilt gebruiken om bijvoorbeeld uw tuinstoel(en) op te zetten adviseren wij u voor zoveel mogelijk drukverdeling onder het kunstgras aan te brengen.

Toepassingen

De mogelijkheden voor kunstgras zijn bijna onbeperkt. Zowel binnen als buitenshuis kunt u het probleemloos gebruiken. Kunstgras zie je op steeds meer plaatsen, ook waar je het in eerste opzicht niet zou verwachten! Kunstgras is multifunctioneel en kan op bijna alle ondergronden gelegd worden, bijvoorbeeld op een zandbed, lavalaag, bestaande bestrating, asfalt en op een houten of betonnen ondergrond.

Het toepassen op balkons en dakterrassen is onder andere een veel gebruikte mogelijkheid. Voor het gebruik op dakterrassen en balkons is een speciale drainagemat ontwikkeld die zorgt voor een goede afwatering, demping en bescherming van uw huidige dakbekleding.

Ook in sportscholen, speeltuinen, kantoorruimtes, sportvelden en kinderkamers wordt kunstgras gebruikt als aankleding of een creatieve manier van decoratie! Denk hierbij niet alleen aan kunstgras op de grond. Natuurlijk is een speelmat in een kinderkamer erg leuk, maar ook een groene muur of hoek kan een kantoorruimte een heel andere dimensie geven!

Sportschool en kunstgras? Een natuurlijke look, alleen dan binnen. Een ideale combinatie! De geschikte soorten kunstgras voor sportscholen hebben sterkere en kortere vezels. Hierdoor heb je veel grip op de mat. Ook is het een duurzame oplossing, want het is slijtvast en gaat jaren mee. Steeds meer sportscholen maken gebruik van kunstgras, wij denken graag met u mee!

Veilig in de speeltuin? Met goed weer vinden kinderen het heerlijk om te ravotten in de speeltuin. Des te meer speeltoestellen, des te beter! Hoe fijn is het om geen vlekken in de kleding te hebben van onderliggend gras en modder? Geen kale plekken te hebben in het gras? En niet lang te hoeven wachten tot het gras gedroogd is na een bui regen?

Tevens is kunstgras met onderliggend extra valdemping uitermate geschikt voor onder speeltoestellen. Het verzacht de val en zorgt dat kinderen zich minder bezeren.

Dakterras of balkon? Niet elk type kunstgras is geschikt voor op een balkon of (dak)terras. De regen moet namelijk goed weg kunnen lopen onder het kunstgras. Tevens is de poolhoogte van kunstgras van belang om rekening mee te houden, i.v.m. de meubels of andere aankleding die u op het kunstgras wilt plaatsen.

Kunstgras in uw bedrijf? Tegenwoordig is alles groen en Eco-Friendly. Ook ondernemers steken hier steeds meer tijd in. Door in uw bedrijfspand de kleur groen te verwerken versterkt deze missie en visie. Tevens is de ruimte waar u kunstgras toepast ook direct aangekleed! Denk hierbij aan kunstgras in de showroom, de kantine, in het koffiehoekje of rondom de toonbank.

Kunstgras als tijdelijke vloerbedekking? Vroeger werd er op evenementen en beurzen vaak tapijt gelegd. Omdat dit in de tegenwoordige tijd een beetje gedateerd is, verfrist u uw beursstand of ander evenement met het gebruik van kunstgras. Het brengt kleur in het geheel, zorgt voor akoestische demping en is slijtvast, breed inzetbaar, prettig als ondergrond en herbruikbaar! Ook als u opzoek bent naar eenmalig gebruik van kunstgras, kunt u bij ons vragen naar de mogelijkheden.

Onderhoud

Het onderhoud van kunstgras is een stuk eenvoudiger dan het bijhouden van een natuurlijk gazon. Als u kunstgras in een goede conditie wilt houden is enig onderhoud wel noodzakelijk. Daarvoor zijn de volgende richtlijnen:

Zodra het kunstgras is aangelegd kan het gras soms nog wat plat liggen. Dit komt doordat kunstgras aangeleverd word op rollen. Ook door het kunstgras veel te gebruiken, door bijvoorbeeld voor een periode een zwembad erop plaatsen, kan het gras wat plat gaan liggen. Om het mooi te houden adviseren wij u om uw gazon regelmatig op te borstelen met een nylon bezem óf er met een bladblazer overheen blazen. Vanuit de omgeving kan er vuil in het gras komen. Bladeren en bijvoorbeeld vogelpoep kunt u het gemakkelijkste verwijderen door het droog van de grasmat af te vegen. Gebruik geen oplos- en bleekmiddelen om het kunstgras te reinigen!

Gebruiksaanwijzing in de wintermaanden

Na een periode van vorst zal de sneeuw of het ijs van bovenaf langzaam ontdooien. Onder het kunstgras (in de ondergrond) kan de grond eventueel nog wat bevroren zijn. Het smeltwater kan dan niet in de ondergrond wegstromen. We noemen dit opdooi. Betreed in die situatie uw kunstgras zo weinig mogelijk. Er kunnen dan namelijk oneffenheden ontstaan.

Grassoorten

Bij Buxus Easy Gras vindt u een groot assortiment kunstgras van verschillende kwaliteiten en prijzen. Van low budget tot premium varianten, er is voor ieder wat wils! Onze vaste collectie kunstgras hebben wij ten toongesteld in onze showtuin en op onze Buxus PickUp. Onder het kopje ‘assortiment’ vindt u de verder productbeschrijvingen! Voor een eerlijk advies voor de toepassing waar u kunstgras wilt gebruiken, kunt u het beste contact met ons opnemen. We zullen u het beste advies geven naar uw wens.

Zelf aan de slag

Natuurlijk nemen wij u het leggen van het kunstgras graag uit handen. Om de kosten te drukken mag u met onze instructies natuurlijk ook zelf aan de slag! We zorgen ervoor dat het gras netjes op de door u aangegeven maat afgesneden wordt, waarna het alleen nog gelegd hoeft te worden.

Brandbaarheid

Alle varianten kunstgras zijn uitgebreid getest op brandveiligheid en voldoen zonder problemen aan de strengste brandnormen. Kunstgras heeft een brandvertragende werking. Wanneer er onverhoopt BBQ kolen op vallen, zullen deze schroeiplekken achterlaten, maar hete kolen zullen de grasmat niet in vlam zetten. De vezels van het kunstgras zullen slechts beperkt wegsmelten. Overigens zijn schroeiplekken makkelijk te vervangen door een nieuw stuk kunstgras.

Diervriendelijkheid

Kunstgras is zéér diervriendelijk. Spelen met bijv. uw hond op het gras kan prima. Wanneer een dier uitwerpselen achterlaat op het kunstgras, kunt u dit eenvoudig verwijderen door de uitwerpselen te laten opdrogen en daarna met een borstel op te vegen.

Een fijne eigenschap is dat het kunstgras fungeert als schoonloopmat. Vooral in de zomer is dit een fijne bijkomstigheid. Wellicht dat u uw hond wel eens uitlaat en hij terug komt met zandpoten. Laat hem/haar opdrogen op het kunstgras en het zand is binnen no time uit de vacht!